Kladdkaka


Kladdkaka
100g smör
150g mörk choklad
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader (använd helst varmluftsugn till detta recept, det går lika bra utan men tänk på att den kanske behöver stå inne någon minut extra).
2. Hacka chokladen grovt och smält smöret. Ta bort de smälta smöret från den varma plattan och rör ner chokladen tills allt har smält.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst, rör i chokladsmöret i äggsmeten.
4. Blanda sedan de torra ingredienserna och tillsätt i smeten.
5. Smöra en löstagbar form (24 cm i diametern) och häll i smeten. Grädda kakan i 15-18 minuter, testa med en sticka, kakan ska fortfarande vara kladdig men ha fått en hård yta.
Servera gärna med vispad grädde eller lite vaniljglass


Blev så frestad att jag testade baka denna med, mmm så god
Blev så frestad att jag testade baka denna med, mmm så god