Hallongrottor

Hallongrottor känns som en klassiker bland småkakor, själv tycker jag dom är väldigt goda. Detta receptet är perfekt, det går snabbt, degen kletar inte allt för mycket och resultatet blir toppen. Jag gillar att baka ganska små kakor så man kan ta mer än en. De går självklart lika bra att göra kakorna lite större men tänk på att dom kan behöva stå inne någon minut extra i ugnen då.
 
 
 
Hallongrottor
ca 30 kakor
 
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
ca 1 dl hallonsylt
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker poröst.
2. Blanda ihop dom torra ingredienserna och rör därefter ner det i smörblandningen tills du fått en fin deg.
3. Dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd, dela varje längd i cirka 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i en form, tryck till en grop i bollarna och klicka i lagom med sylt.
4. Grädda grottorna i mitten utav ugnen i 10 minuter, tänk på att dom "stelnar" lite efter att du tagit ut dom ur ugnen.
 
 
 
 
 


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar